jueves, 7 de mayo de 2015

Els experts opinen


El meu grup de experts va extraure una opinió que ara explicare, que es el "Culto a la delgadez" la meva opinió es que es un "ideal" un ideal de bellesa que hem establert en els ultims anys, al pensar que una xica prima, amb un gran atractiu, unes mesures estandarditzades son un ideal, son el prototiu de dona ideal, i no es aixina, fa uns anys era totalment al contrari, una xica amb no tan prima, amb corbes, era una xica sana, que estava be, era el ideal, i ara aquest ideal ha canviat, i les xiques mes grosses estan mal vistes, son tractades com dones que no es cuiden, com dones deixades, que no els importa com estan, i estan menys valores, i en canvi una xica prima, tenen la opinió de que es cuida, es una xica sana, que l'importa la seva imatge, i no te per que estar relacionat, per que el cos de cada persona evoluciona de una forma diferent, i no se pot jutjar a una persona per la seva aparença física

En les anteriors classes el professor ens va proposar un mètode d'estudi i aprenentatge diferent, va proposar que crearem un grup puzle, i dins d'aquest grups, cada un tenia que apendre sobre una ideologia, que el professor ens va proposar. Una vegada dins dels grups puzle tenies la teva ideologia clara, anaves en el grup de experts, que es el grup de experts? El grup de experts es el conjunt de companys de la resta de grups que també tenen en el grup puzle la mateixa ideologia que tu. Una vegada te reunises amb el grup de experts, tens que raonar. Tens que raonar sobre la ideologia que tan assignat, en aquest cas "el culto a la delgadez".

Una vegada estas en el grup de experts, pots coincidir amb gent en la que a sovint realitzes treballs, i gent en la que tens un tracte minin, per això es interessant aquesta forma de treball, una vegada estava reunit amb el meu grup de treball va costar arrancar, primer per les típiques distraccions, després per les poques ganes de treballar de alguns integrants del grup, pero poc a poc, començarem a treballar i extraure unes primeres conclusions. 

Les primeres idees que obtinguérem eren bàsiques, com que es el "culto a la delgadez", on opinarem de forma diversa, per a alguns era, simplement que la xica a de estar prima, per a altres totes les en fermetat relacionades com la bulímia, la anorèxia... etc. I per a altres era la visio de un cos idealitzat, totes aqueste amb un pensament clar per part de tots, que es que afecta a la dona, en ningun cas varem plantejar que podia afectar als homes, aquestes varen ser les primeres idees. 
Una vegada el professor Victor, va vore que estavem raonant i començarem a extraure les nostres primeres conclusions, es va apropar per a sentir que raonavem i per aportar la seva opinió. Una vegada raonarem amb el professor, varem assentar les bases de la nostra opinió, que ara vos explicare. 

Pero el "culto a la delgadez" esta molt extes en la societat, sols cal obrir una revista, mirar la televisió, com son les dones que podem observar, com es comporten, que es el que mes els importa, que es el que fomenten, fomenten el estar prima, tindrem com dirien ells, "tot en el seu lloc", podem observar també les infermetats que actualment han aparegut molts cassos, com la bulímia, o la anorèxia que afecta a moltes xiques i cada vegada mes joves, o altres casos, com les tendes de roba, la meva germana meu ha comentat en varies ocasions, com una talla 38 de fa uns anys no correspon amb una talla 38, de ara, cada vegada son mes xicotetes, això el que fem es crear una consciencia en les xiques i sobre tot en les noves generacions que tenen que aprimar que no poden tindre una talla tan gran, tenen que tindre una talla xicotet, això crea una consciencia, sobre les xiques, i els crea un ideal de bellesa, que les fomenta aquest ideal, a discriminar a les persones mes grosses, i idealitzar el estar prim. 
Si voleu coneixer mes exemples sobre aquesta ideologia aci vos deixe el bloc del meu company, Miguel Sànchez Santacreu, on fa una reflexió molt interessant. Blog de Miguel 

Aquesta es la conclusió que he extret, podem dir que es un ideal que sa convertit en moda, o que pot ser sextenga mes, pero el que tenim que tindre tots clar, es que no podem jutjar a una persona per com es físicament o la seva aparença davant dels demes sino com es comporta, i com es, son aquest aspectes els que tenim que valorar. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario