jueves, 14 de mayo de 2015

La lluita de la ideologia

En aquest post volia parlar sobre les ideologies, que es una ideologia, per a que serveix, primerament volia definir-la, podem dir que una ideologia es: Una ideologia és un conjunt d'idees sobre un sistema (econòmic, social, polític...) i que pretén la seva conservació (ideologies conservadores), la seva transformació (radical, sobtada i violenta - ideologies revolucionàries - o lenta i pacífica - ideologies reformistes -) o la restauració del sistema prèviament existent (ideologies reaccionàries).
Les ideologies solen constar de dos components:
  1. Representació del sistema: proporciona un punt de vista propi i particular sobre la realitat, a partir del que s'analitza i es fa un judici, habitualment comparant-lo amb un sistema alternatiu, real o ideal.
  2. Programes d'acció: pretén acostar en tant que sigui possible el sistema real al sistema ideal pretès.  Que es una ideologia?

Una vegada definit que es un ideologia podem dir que es un visió que pot tindre una persona, sobre la política, la filosofia la ètic o la concepció de la vida, açò condiciona molt a l'individu en les seves decisions, i aixina comencen les classificacions de les persones com, conservador, progressista, radical. Hi a partir de açò ja classifiquen a les persones, i tenim una visio diferent, en molt casos, mires de una forma a una persona, o parles amb ella de una manera diferent simplement per la seva ideologia, per el que ell pensa, podem dir que la seva llibertat acaba quan comença la meva, pero en molts casos nosaltres mateixa canviem aquest limits.

Durant tota la nostra existència hem tingut un fum, i hem viscut diferents ideologies, i sempre en totes, apareix com un moviment, que vol arribar al poder, i implantar la seva ideologia, volen defendre els que ells pensen i volen establero com la única veritat, i tota ideologia contraposada, es perseguida i condemnada, per aixo tot el que tenim sobre ideologies mos fa referència a problemes, a guerrers, a que el mes fort implantar la seva ideologia, sera el que mane sobre els demes, i aixo sa convertit en una guerra, sense sentit, on al final els unic perjudicats, som els que verdadera ment, vivim en el carrer, fem vida, per que els que volen canviar de ideologies i volen implantar la seva forma de pensar, mai estaran treballant al teu costat en el carrer, o manifestant-se amb tu. 


Una vega he explicat el meu pensament, volia donar-vos un exemple i que gaudireu de una bona pel·lícula, vos recomane que qui no ha vist la pel·lícula la mire, vaig a parlar de la pel·lícula (V de Vendetta) on podem observar com una ideologia esta imposada sobre un pais, i on un home vol lluitar contra aquesta ideologia, i el que aconseguis es que tot el mon canvie de mentalitat i lluite contra eixe govern corrupte i fascista.
Aci podeu llegir la Sinopsis de la pel.lícula i una critica, es una de les meves pel.lícules favorites, per la seva manera de afrontar aquest sistema i el que representa, pero també es algo del que abans he criticat, com tots volen imposar la seva ideologia de una forma o altra, amb guerres amenaces i lluita.  





No hay comentarios:

Publicar un comentario